Cohiba Habanos Sigaren

In 1963 werd de Cohiba blend voor het eerst gerold en werd het de persoonlijke sigaar voor Fidel Castro. De sigaar was alleen beschikbaar in de Lancero vitola. Het had geen merknaam tot 1966 toen de naam Cohiba werd gekozen en het de officiële diplomatieke sigaar voor de Cubaanse overheid werd. In 1984 werd het merk officieel vrijgegeven en beschikbaar wereldwijd… behalve in Amerika. Nieuwe lijnen werden toegevoegd en Cohiba werd het vlaggenschip van de Cubaanse sigarenindustrie.

Van Cohiba Habanos voeren wij de volgende lijnen:

cohiba
horizontal line

Panetelas Cigar

Cohiba Habanos

Een kleine sigaar, gemaakt in overeenstemming met de rest van de originele Cohiba Linea Classica. Intens rijk aan bonensmaak, maar verpakt met een licht tabak aroma dat de indruk wekt van een milde, frisse rook.

De sigaar moet opwarmen om soepel te trekken, maar zodra de sigaar eenmaal op gang is gekomen, is hij direct en snel. Zorg ervoor dat u niet wordt meegesleept en te snel rookt!

Verkrijgbaar in de maten:
Panetelas /05
Panetelas /25

horizontal line

Exquisitos Cigar

Cohiba Habanos

De Cohiba Exquisitos sigaar wordt beschouwd als een van de beste Cohiba’s. Bekend om zijn dominante tabakssmaak, wat perfect gecombineerd is met de klassieke grasachtige en boongeuren die typerend zijn voor een Cohiba-sigaar.

Elegant, soepel en vol van smaak, een magnifieke sigaar recht uit Cuba’s beroemde El Liguito-fabriek!

Verkrijgbaar in de maten:
Exquisitos /05
Exquisitos /25

horizontal line

Robustos Cigar

Cohiba Habanos

De aroma’s van deze zeer nobele sigaar zijn gehuld in kruidnagel, oud hout en cacao. De structuur is bijna altijd foutloos en de draw is rijk en ruim. In de mond wisselt een gesofisticeerde mix van vers gras en een rijke aarde de delicate burn door een gelukzalige eb en vloed. De rook van een connaisseur die ook zeker door nieuwelingen gewaardeerd kan worden.

Verkrijgbaar in de maten:
Robustos /03 (A.T)
Robustos /03
Robustos /25

horizontal line

Coronas Especiales Cigar

Cohiba Habanos

De Cohiba Coronas Especiales sigaar is rijk en elegant met een bloemig aroma. Een sigaar van Laguito No. 2 met een kenmerkende varkensstaartkap, deze sigaar was een favoriet van Cubaanse high-ups voordat deze voor het eerst in 1982 op de markt werd gebracht. De sterke smaak van tabak is prominent aanwezig en verhult de hints van koffie, vanille en cacao niet. Deze sigaar moet je een tijdje in je humidor laten liggen; hij aged op een briljante manier.

Verkrijgbaar in de maten:
Coronas Especiales /25

horizontal line

Piramides Extra Cigar

Cohiba Habanos

De Cohiba Piramides Extra Cigar is een echt weelderige en luxueuze rook. Als een roker op zoek is naar Cohiba-sigaren, moet dit degene zijn die bovenaan de lijst staat.

Het werd geïntroduceerd in de internationale sigarenwereld tijdens het 14e Festival del Habano, gehouden in Cuba tot en met februari 2012. Met een royale ringmaat van 54 en een lengte van 160 mm is deze Cubaanse sigaar een smaakmixer die bijna twee uur ultiem blijft presteren. Al meteen ongelofelijk goed vers uit de doos, en ze worden steeds beter met leeftijd. Een echte klassieker!

Verkrijgbaar in de maten:
Piramides Extra /03(A.T)
Piramides Extra /10

horizontal line

Esplendidos Cigar

Cohiba Habanos

De Cohiba Esplendidos Sigaar is een goed voorbeeld van Cohiba’s klassieke Cubaanse sigaren. Met het Churchill-formaat is deze sigaar 178 mm lang met een 47-ringsmeter, waardoor het een zeer populaire sigaar is bij liefhebbers overal ter wereld.

Het smaakprofiel van de Cohiba Esplendidos Cigar is middelhoog tot vol, met rijke en complexe tonen die van de algehele rook voortvloeien. De opvallende smaken zijn ceder, peper en zoetere tonen van cacao. Deze Cubaanse sigaar is een die zal blijken beter en beter te worden met leeftijd.

Verkrijgbaar in de maten:
Esplendidos /03
Esplendidos /25

horizontal line

Talisman Ed. Lim Cigar

Cohiba Habanos

Habanos SA heeft samen met de exclusieve distributeur van het Verenigd Koninkrijk Hunters & Frankau de Cohiba Talismán 2017 Limited Edition gelanceerd in het Corinthia Hotel in Londen, op 7 november. De Talismán is een van de meest langverwachte sigaarreleases en voegt zich bij een groep iconische vitolas waaronder de Cohiba Sublimes (2004), Cohiba 1966 (2011) en de meest recente Cohiba Supremos (2014).

Met afmetingen van 6 1/8 “(154 mm) x 54 ringmeter worden de sigaren gepresenteerd in jaren ’10 in de traditionele Cohiba-stijl van gelakte glijderdekseldozen (SLB). De blend komt overeen met het smaakprofiel van Cohiba’s La Línea Clasica-assortiment (medium tot vol) met de kop van elke sigaar afgewerkt met een varkensstaart.

Verkrijgbaar in de maten:
Talisman Ed.Lim.17 /10