Cohiba Linea 1492 Sigaren

Cohiba heeft 6 verschillende lijnen. Eén van de bekendste is de Línea 1492. Deze werd in 1992 uitgebracht ter herdenking van het 5e eeuwfeest van de aankomst van Christoffel Columbus op het eiland. In 1992 zijn er toen 5 formaten gelanceerd. Voor iedere Siglo of eeuw één. Later volgde de Siglo VI want per slot van rekening leven we nu al in de 6e eeuw na het meebrengen van de tabak naar Europa.

Van Cohiba Linea 1492 voeren wij de volgende lijnen:

 

horizontal line

Siglo I Cigar

Cohiba Linea 1492 Habanos

De Cohiba Siglo I sigaar is de perfecte keus om van de exotische smaak te genieten in een relatief korte tijd. Oorspronkelijk werd deze sigaar alleen gezien buiten Cuba als geschenk aan staatshoofden en bezoekende diplomaten maar in 1982 werd Cohiba geïntroduceerd naar de open markt.

In 1492 lanceerde Habanos SA een nieuwe lijn sigaren om de vaart van Christopher Columbus naar Amerika te vieren. Elke maat sigaar doelt op 100 jaar na Columbus zijn ontdekking deed. De maten waarin de sigaren verkrijgbaar zijn werden daarom Siglo I, Siglo II, Siglo III, Siglo IV, en Siglo V genoemd met de Siglo VI die werd toegevoegd in 2002.

Twee van de Cohiba filterbladeren; de Seco en de Ligero, ervaren een derde fermentatie in een houten vat. Dit zorgt voor de zachte ervaring waar de Cohiba sigaren bekend om staan.

 

Verkrijgbaar in de maten:
Siglo I /05
Siglo I /25
Siglo I /03 (A.T.)

horizontal line

Siglo II Cigar

Cohiba Linea 1492 Habanos

De Cohiba Siglo II wordt beschouwd als 1 van de beste sigaren van Mareva op de markt en het is moeilijk dit tegen te spreken. De constructie van deze sigaar is vlekkeloos waardoor het roken van de sigaar perfect aanvoelt van de tip tot aan de sigarenband. De Cohiba Siglo II heeft een sterke ceder geur voor deze aangestoken is maar zodra de sigaar wordt gerookt komen de smaken van koffie, pure chocolade en kruiden naar de voorgrond die de perfecte combinatie van romige zachtheid en een dominante houtige smaak vormen. Hoe verder de Siglo II wordt gerookt hoe rijker de smaak.

 

Verkrijgbaar in de maten:
Siglo II /05
Siglo II /25
Siglo II /03 (A.T.)

horizontal line

Siglo III Cigar

Cohiba Linea 1492 Habanos

De donkerbruine huls van de Cohiba Siglo III doet al vermoeden aan een sigaar rijk van smaak en dit maakt deze ook zeker waar. De Cohiba Siglo III is een heerlijke sigaar voor na de avondmaaltijd met zijn gegrilde vanille, romig lederen smaak en kruidig chocolade aroma.

 

Verkrijgbaar in de maten:
Siglo III /05
Siglo III /25
Siglo III /03 (A.T.)

horizontal line

Siglo IV Cigar

Cohiba Linea 1492 Habanos

Het omhulsel is bijna donker als middernacht, olieachtig en als je het aansteekt. Je merkt meteen de uitstekende trekking, die wordt bevorderd door de grotere bandgrootte. Bij de overgang van het eerste naar het tweede derde neemt de kracht gestaag toe en bereikt een ronde smaakvolle finale. Dit is echt een unieke sigaar om te waarderen. Ook perfect voor nieuwkomers.

 

Verkrijgbaar in de maten:
Siglo IV /05
Siglo IV /25
Siglo IV /03 (A.T.)

horizontal line

Siglo V Cigar

Cohiba Linea 1492 Habanos

De Siglo V geeft het volledige aromabereik weer en garandeert zo een onberispelijke remise. De kracht is medium, aroma-rijk, en evenwichtig. Cohiba Maduro 5 werd uitgebracht in 2007. Alleen al tussen andere Cubaanse sigaren, ervaren twee van Cohiba’s vulmiddel, de seco en de ligero, een derde gisting in vaten. Dit creëert zijdezachtheid voor de blend die leidt naar de onherhaalbare Cohiba-ervaring. Havanna die ook toegankelijk is voor nieuwkomers.

 

Verkrijgbaar in de maten:
Siglo V /25
Siglo V /03 (A.T.)

horizontal line

Siglo VI Cigar

Cohiba Linea 1492 Habanos

De Siglo VI is indrukwekkend, bij het roken ziet de sigaar er elegant uit, vol, met ideale trekkracht, vrij krachtig en vooral met een groot aromatisch bereik. Het was de eerste toevoeging aan de Linea 1492 (of Siglo-serie) sinds het merk werd uitgebracht.

 

Verkrijgbaar in de maten:
Siglo VI /10
Siglo VI /25
Siglo VI /03 (A.T.)

horizontal line

Medio Siglo Cigar

Cohiba Linea 1492 Habanos

Cohiba “Medio Siglo” heeft de diameter van de Cohiba Siglo VI en de lengte van de Cohiba Siglo I wat een nieuwe, trendy “korte rook” ervaart. In ongeveer 30 minuten kan je daarom de intense, medium-sterke smaak van de Siglo-serie ervaren.

 

Verkrijgbaar in de maten:
Medio Siglo /25
Medio Siglo /03 (A.T.)